Aspiranten

FOS
 

Aspiranten

 

Aspiranten (varende tak), leren al zeilen, van 11 tot 13 jaar

Aspi's: kajakken, kanovaren, zeilen, roeien, zwemmen, vaartheorie, kamperen, trektochten, fiets- en wandeltochten, spelen, technieken (touwen, koken, knopen, bijl en zaag, vuur maken, kamperen, ...), creativiteit, kamp, bivakken, uitstappen, avontuur, ...

Bij Jonggidsen, Jongverkenners en Aspiranten is de groep als geheel enorm belangrijk. Kleine bendes worden opgericht, (geheime) kampen gebouwd om samen de spannendste spelen uit te werken. De groep bepaalt de stijl, de norm, de communicatie en de sfeer. Jongverkenners, Jonggidsen of Aspiranten voldoen wel of niet. De een is enorm populair en leidt, de ander raakt stilzwijgend onderdrukt. Deze leeftijd is dan ook cruciaal om lid van Open Scouting te blijven.


Het is de leeftijd van verschillende interesses. Jongverkenners, Jonggidsen en Aspiranten hongeren naar informatie allerhande: ze leggen verzamelingen aan en houden artikels bij. Vaak sluiten ze stevige en intense vriendschappen: “een hartsvriend(in)” . Jonggidsen vinden jongens kinderachtig of te ruw, terwijl jongverkenners meisjes als aanstellerig of giechelachtig bestempelen.