Juniors

FOS
 

Juniors


Juniors (varende tak), van 13 tot 15 jaar

Juniors: kajakken, kanovaren, zeilen, roeien, zwemmen, vaartheorie, kamperen, trektochten, fiets- en wandeltochten, spelen, technieken (touwen, koken, knopen, bijl en zaag, vuur maken, kamperen, ...), creativiteit, kamp, bivakken, uitstappen, avontuur, ....

Gidsen, Verkenners en Juniors worden zich van hun omgeving en de maatschappij bewust. Ze maken grootse plannen en vinden het een erezaak die met succes te realiseren. Ze gaan op elke uitdaging in terwijl ze de banden met thuis stilaan loslaten. Over hun ouders, de klas, de leerkrachten en natuurlijk over zichzelf hebben ze een uitgesproken mening die ze vaak onder invloed van leeftijdsgenoten vormen.


Gidsen en Verkenners voelen zich hierdoor soms erg onzeker en zoeken dan steun bij gelijkgestemde leeftijdsgenoten. Vrienden worden zeer belangrijk.


Gidsen, Verkenners en Juniors hebben intense sociale contacten, maar het gevoel van eenzaamheid is nooit ver weg.


En last but not least: Verkenners ontdekken dat Gidsen toch niet zo aanstellerig zijn en meisjes vinden jongens plots niet meer zo kinderachtig; Gidsen en Verkenners krijgen aandacht voor elkaar.